11 Ιουν 2013

Πρωτότυπο κοτέτσι
Ο γείτονας μας κατασκεύασε ένα πρωτότυπο κοτέτσι. Βέβαια την ιδέα την βρήκε στο ίντερνετ. Αποτελείτε από ένα παραλληλόγραμμο μεταλλικό πλαίσιο, ντυμένο με χοντρή σήτα που στην μπροστά πλευρά προσάρμοσε δυο ρόδες ποδηλάτου. Στην  επάνω πλευρά και μέχρι το μέσο του πλαισίου, έκανε ένα ξύλινο κουβούκλιο σαν σπιτάκι για να κουρνιάζουν οι κότες αλλά και για να έχουν χώρο να γενούν τα αυγά τους. Κάτω δεν έβαλε πάτωμα για να μπορούν να κινούνται οι κότες, αλλά και να σκάβουν το χώμα αναζητώντας χορταράκια , σπόρους, σκουλήκια,  έντομα, αλλά και μεγαλύτερα ζώα όπως σαύρες. Κάθε δυο μέρες μετακινεί όλη την κατασκευή κατά μερικά μέτρα και έτσι έχουν την δυνατότητα οι κότες να έχουν πάντα φρέσκια φυσική τροφή. Με τον τρόπο αυτό παράλληλα καθαρίζουν το χώμα από τα άχρηστα χόρτα. 4 σχόλια:

 1. Ωραία πατέντα, αλλά δεν είναι λίγο στριμωγμένες; Είναι και μπόλικες! Τυχερός ο φίλος σου που έχει χώρο για κοτούλες κι έτσι έχει και φρέσκα αυγά!
  Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση Αλέξανδρε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή σου μέρα. Ναι έχεις δίκιο είναι υπερβολικά πολλές για τον χώρο αυτό. Το δεύτερο πανομοιότυπο κοτέτσι είναι υπό κατασκευή. Παρά το ότι είναι πολλές στον ίδιο χώρο από το …άγχος τους μόνο 4 αυγά έκαναν. Καλή σου συνέχεια.

   Διαγραφή
 2. Αν το μεγαλώσει κι άλλο και του δώσει κι άλλο (αρκετό ακόμα) ύψος θα ΄ναι σούπερ! Πραγματικά φοβερή ιδέα, (θέλει όμως οπωσδήποτε μεγάλωμα αλλιώς θα υποφέρουν οι κοτούλες). Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ μαζί σου Marie, θέλουν αρκετό χώρο για να είναι άνετη η ζωή τους . Προς το παρόν συνωστίζονται μέχρι να κατασκευαστεί ένα άλλος όμοιος χώρος. Καλό σου βραδάκι

   Διαγραφή

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τα σχόλιά σας