26 Δεκ 2014

Χοιρινό γεμιστό με σύριγγα


Χθες που ο καιρός ήταν με αρκετό ήλιο και ζεστός για την εποχή  αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στον Πειραιά και να πάρουμε το ουζάκι μας κοντά στην θάλασσα. Δεν επιλέξαμε το Μικρολίμανο που πήγαμε αρκετές φορές αλλά το λιμάνι της Ζέας. Φτάσαμε στα διάφορα μαγαζάκια που είχαν τραπεζάκια έξω και ρώτησα αν σερβίρουν ούζο. Δυστυχώς κανένα από αυτά δεν είχε γιατί ήταν μόνο ζαχαροπλαστεία.
Ένας ευγενικός νεαρός μας είπε ότι θα βρίσκαμε ακριβώς απέναντι στην Πλατεία Κανάρη, πάνω στον πεζόδρομο.
Ξεκινήσαμε για κει, τα ποιο πολλά ήταν κλειστά, σε ένα που είχε αρκετά γκαρσόνια έξω προς άγρα πελατών ρώτησα αν σερβίρουν ποικιλία για ούζο και μου είπαν ναι, βέβαια έχουμε, περάστε. Επιλέξαμε ένα τραπεζάκι που ακόμα και σε εκείνο το σημείο της πλατείας το έπιανε ο ήλιος. Μας έφεραν τον κατάλογο αλλά και ένα φύλλο χαρτί με τα πιάτα της ημέρας, αν θέλαμε να επιλέξουμε, κάτι διαφορετικό. Εγώ έψαξα για την ποικιλία αλλά δεν ήταν πουθενά, όμως συνέχισα στην ανάγνωση του καταλόγου για να το ουζάκι μου. Όταν ήρθε να πάρει την παραγγελία το γκαρσόν, ρώτησα η ποικιλία σας από τι αποτελείτε; Α! δεν έχουμε ποικιλία λέει ο ίδιος που μας είπε περάστε στο μαγαζί. Έχουμε πολλά διαφορετικά πιάτα. Από τα πιάτα ημέρας επιλέξαμε  χοιρινό γεμιστό, από τον κατάλογο το παστράμι και το ούζο. Σε λίγο ήλθε το ούζο με τα παγάκια και το ψωμί. Αργότερα ήλθε το παστράμι. Υποθέσαμε ότι το κυνηγούσαν να το πιάσουν την τελευταία στιγμή, το χοιρινό γι αυτό και αργούσε. Φωνάξαμε το γκαρσόν, που ήλθε αμέσως αλλά φυσικά χωρίς το πιάτο μας. Μήπως το ξεχάσατε του είπα, όχι μου λέει το έχω παραγγήλει. Ταυτόχρονα παίρνω την απόδειξη που μας έφερε μαζί με το ούζο και βλέπω ότι έγραφε αντί χοιρινό, κατσικάκι γιαούρτι. Προφανώς του λέω το γράψατε λάθος γι αυτό και το πρόβλημα, όχι μου απαντά έχουν τον ίδιο κωδικό, ενώ συνέχισε να ψάχνει την παραγγελία μας στο κομπιουτεράκι του. Φεύγει από κοντά μας και μετά από αρκετή ώρα ένας νεαρός μας φέρνει ένα πιάτο και μας λέει. Έφτασε η γαλοπούλα σας. Μα δεν παραγγήλαμε γαλοπούλα λέω. Παίρνει πάλι το πιάτο και φεύγει. Έπρεπε να το κρατήσουμε είπαμε γιατί πέρασε μια ώρα σχεδόν, δεν είχε πολύ κόσμο το μαγαζί και τώρα είναι γεμάτο, όλοι τρων εκτός από μας.

Ύστερα από λίγο έρχεται το πιάτο μας με το γεμιστό χοιρινό, μία ώρα και ένα τέταρτο μετά την παραγγελία μας. Όμως μας φάνηκε κάπως περίεργο από οπτικής πλευράς και φωνάξαμε πάλι το γκαρσόν. Ήλθε πρόθυμος και τον ρωτάμε αυτό είναι το χοιρινό γεμιστό; Το κοιτάει περίεργα και λέει να ρωτήσω και επιστρέφω αμέσως. Φεύγοντας πήρε και το πιάτο μαζί του. Φυσικά γελάσαμε με την όλη κατάσταση και είπαμε ότι είναι αδύνατό να έρθουμε πάλι στο ίδιο μαγαζί. Επιστέφει πάλι με το ίδιο πιάτο και μας λέει ναι είναι το χοιρινό σας και η γέμιση μπαίνει με σύριγγα. Γέμιση δεν βρήκαμε στο κρέας, αλλά μόνο μια πράσινη σος, σάλτσα και γλυκοπατάτα για γαρνίρισμα !!!