14 Φεβ 2015

Ως πότε παλληκάρια θα ζούμε στα στενά ?Αλήθεια ως πότε ?
Ένας δεν βρέθηκε να αγαπάει αυτόν τον τόπο και να πει την αλήθεια στην …πολιτική ζωή του.
Ξεκινώντας από τον πολιτικό που από υπουργός συντονισμού βρέθηκε πρωθυπουργός της χώρας, μια που ήταν αρεστός στο παλάτι, θα αρχίσω.  Μόνος καβαλάρης στον κόσμο του που προσπαθούσε να διατηρήσει τον τίτλο του κάνοντας σε τακτά διαστήματα εκλογές, γιατί ίσως του άρεσε η … διαδικασία. Στο τέλος εγκατέλειψε τα πάντα και έφυγε στο Παρίσι για να περάσει τα εκεί τα χρόνια της δικτατορίας, με χρήματα που προφανώς έβγαλε από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Επανήλθε και ανέλαβε την πρωθυπουργία και πάλι, έβαλε την χώρα μας στην ΕΕ , και όπως ήταν ηθικό και δίκαιο ήθελε να  αποκαταστήσει την συνεχή του φιλία με το παλάτι τιμώντας την σχέση εκτίμησης, έδιωξε  τον βασιλέα. Αποχωρώντας δε από την ζωή δεν δέχθηκε να ταφή ανάμεσα σε άλλους συμπατριώτες , αλλά στον ειδικό  χώρο που είναι το …ίδρυμά του !!!
Αργότερα έχουμε τον σιδερένιο που έφαγε πρώτα όλα τα χρήματα των φιλελλήνων, αμερικανών και καναδών που δόθηκαν με αγάπη για τον κυπριακό αγώνα, μετά τα άσχημα γεγονότα της εισβολής. Με αυτά όμως ίδρυσε το νέο κόμμα και ήλθε στην εξουσία μετά από εκλογές στην  Ελλάδα σαν γόνος παλαιού πολιτικού. Κάθε δύο χρόνια έκανε ανασχηματισμό κυβερνήσεως. Κάθε νέος υπουργός ακολουθούσε νέο πρόγραμμα και έφερε τα πάνω κάτω στην άμοιρη την παιδεία μας και όχι μόνο.  Έπειτα  ανακάλυψε τις μεγάλες  συσκευασίες των πάμπερς που κατά τύχη είχαν μέσα πολλά εκατομμύρια δραχμές. Έφτιαξε το παλιόσπιτο στο Καστρί κατά τον μακαρίτη Γιαννόπουλο, μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δεν έκανε το αεροδρόμιο στα Σπάτα, είχε καλές σχέσεις με τον υποθάλπτοντα και χρηματοδότη των τρομοκρατών Καντάφι, τον έμπορο όπλων Κασόκι αλλά και βοήθησε οικονομικά τους φίλους του να κάνουν και αυτοί τις περιουσίες τους, από την Ζήμενς, τα υποβρύχια και τα άλλα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και από την αγαθή ΕΕ, με τις κατασκευές των δημοσίων έργων.
Στην πάροδο του χρόνου, το κόμμα του κατάφερε μέσω του χρηματιστήριου να ελαφρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία με πρωτοποριακό τρόπο, αλλά και πολλοί συνάνθρωποί μας να αυτοκτονήσουν που από την μια στιγμή στην άλλη καταστράφηκαν.  Στο παιχνίδι αυτό του κυβερνητικού έργου, βοήθησαν υπουργοί αλλά και τα καλοκαρδισμένα πιόνια δημοσιογρφάκια της καρπαζιάς, (παπαγαλάκια)που μετά από αυτά και σε βάθος χρόνου πήραν δικές τους εκπομπές. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το σήμερα συναντάμε τον ανιψιό του ¨θείου¨ που είναι καλό παιδί και άριστος χειριστής του play station  αλλά όχι καλός παίκτης στο πολιτικό τραπέζι. Προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα αλλά λάθος επιλογή με στρατηγικό παίκτη, τον αναγκάζουν να παραδώσει την εξουσία μετά από εκλογές βέβαια στο παιντί.
Τούτος ο άξιος πολιτικός σαν υπουργός εξωτερικών, στο κόμμα που κυβερνούσε, μεσολάβησε στην παράδοση του Οτσαλάν στην τουρκική ΜΙΤ, δεν είναι …λίγο αυτό, όταν τον είχε υπό την προστασία της η χώρα μας.
Σπουδαγμένος  στην Αμερική και αυτός όπως ο προκάτοχος του αλλά και ο πατέρας του.
Κατάφερε για λόγους που μόνο αυτός ήξερε να διογκώσει τεχνικά το χρέος,  της χώρας μας και να μας βάλει  στο ΔΝΤ για να πάρουμε δανεια και να χραιωθούμε περισσότερο. Τα άλλα τα ξέρουμε τον καθαιρεί η ΕΕ σαν ανίκανο κυβερνήτη της χώρας και φτάνουμε, στον καλαματιανό …εθνοσωτήρα που με την λιτότητα και τα μέτρα, για να σωθεί η πατρίδα μας, βοήθησε σε αυτοκτονία μερικές χιλιάδες συμπολίτες μας. Με τα πρώτα χρήματα του δανείου ο δαιμόνιος πολιτικός πήρε για όλους τους βουλευτές υβριδικά αυτοκίνητα. Τα αντιλαϊκά μέτρα και φόροι είναι αβάστακτοι και η ονομαζόμενη τρόικα ζητά και άλλα μέτρα. Προφασίζετε την εκλογή νέου προέδρου της δημοκρατίας για να κάνει εκλογές και να ηγηθεί πολλών κομμάτων για να επιβάλει τα νέα μέτρα.
Ευτυχώς χάνει τις εκλογές και πρώτο κόμμα αναλαμβάνει νέο στην πολιτική σκηνή του τόπου, βγάζοντας επιτέλους παλιά κομματικά σχήματα, γερασμένους, αλλά και νέους γόνους  πολιτικών, από την εξουσία.
Το νέο κόμμα έχει ανομοιογένεια στα στελέχη του και λένε ότι τους κατεβαίνει από το μυαλό σε συγκεκριμένες αλλά και άσχετες ώρες αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο και τον κάνει να αναρωτήσετε αν άξιζαν την ψήφο μας.
Βέβαια δεν είναι οι μοναδικοί που άλλα έλεγαν αλήθεια πριν τις εκλογές, όταν δε είναι στην εξουσία λένε άλλα, αλλά τουλάχιστον δεν είναι βρόμικα τα χέρια τους ακόμα και ψάχνουν για τώρα λύσεις στα προβλήματα της χώρα αλλά και στα δικά τους, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι μετά από δύο χρόνια θα χάσουν την εξουσία και δεν θα τους θυμάται κανείς, γιατί ο έλληνας έχει πολύ κοντή μνήμη.  
Φτάσανε με λόγια και φράσεις πυροτεχνήματα στην εξουσία αλλά με τα ίδια λόγια και στην ΕΕ, η οποία δεν συμμερίζεται την σκέψη τους.
Εύχομαι από καρδιάς να τα καταφέρουν για το καλό όλων μας και επιτέλους να υπάρξει κάποιος να κάνει κάτι καλό και θετικό για την αγαπημένη μας πατρίδα.
8 σχόλια:

 1. Ολοι το ευχομαστε, Αλεξανδρε!
  Καλη Κυριακη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ !!!
   Καλή μας Κυριακή !!!

   Διαγραφή
 2. Πολύ δύσκολα αλλά όλοι ελπίζουμε γιά τό καλύτερο τής χώρας μας Αλέξανδρε!
  Καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά μιλάς Δήμητρα !!!
   Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα !!!

   Διαγραφή
 3. Ελπίζω τα δύσκολα να πέρασαν.
  Φιλάκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η "λογική" της ανάθεσης σε "σωτήρες" είναι νοσηρή.
  Πρέπει εμείς οι ίδιοι, ως λαός, να γίνουμε οι πρωταγωνιστές και να βγούμε στο προσκήνιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστή η σκέψη σου !!
   Έτσι πρέπει να γίνει !!!

   Διαγραφή

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τα σχόλιά σας