3 Μαΐ 2018

Colza - Pastel



Το φυτό με δύο ιδιότητες, από τα πρώτα του φύλλα κατά την ανάπτυξη μετά από ξήρανση, δημιουργούμε το παστέλ χρώμα, ενώ μετά το κίτρινο λουλούδι του, από τους  σπόρους που δημιουργούνται, γίνετε το λάδι Colza. Το λάδι είναι κίτρινου χρώματος. Το υπόλοιπο που αφήνεται μετά την εκχύλιση του λαδιού  είναι πολύτιμη  τροφή για τους χοίρους. Το Colza καλλιεργείται στη Γαλλία, το Βέλγιο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία και την Πολωνία. Το λάδι Colza χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα στον ευρωπαϊκό οικιακό φωτισμό πριν από την εμφάνιση του φυσικού αερίου.