14 Ιουλ 2018

Βερόνα - Ιταλία



Η Βερόνα είναι πόλη της βόρειας Ιταλίας. Είναι Η πατρίδα όπου γεννήθηκε και πέθανε ο λογοτεχνικός έρωτας, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.
Ένας από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς στον ιταλικό Βορρά. Έχει εκκλησίες, κτίρια της αναγέννησης, αλλά και ρωμαϊκά μνημεία. Η καλλιτεχνική κληρονομιά της, με τις ετήσιες εκθέσεις και τις παραστάσεις του λυρικού θεάτρου στην περίφημη Αρένα, αποτελούν πόλο έλξης. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Όπερα Τουραντό του Τζ. Πουτσίνι, μια που τις μέρες της επίσκεψης στην πόλη, υπήρχε η παράσταση αυτή. 



Προτιμήσαμε σαν επιλογή της διαμονής μας, να μείνουμε ακριβώς δίπλα στην παλιά πόλη. Έτσι η πρόσβαση μας σε αυτή ήταν άμεση. Στην πλατεία Μπρα, την πρώτη που συναντήσαμε, είδαμε πως ήταν έντονη η παρουσία στρατιωτικής δύναμης για λόγους ασφαλείας, δεξιότερα, ένα όμορφο σιντριβάνι και παγάκια γύρω από αυτό, με αραγμένους τουρίστες και μη. Από την απέναντι πλευρά πολλά καφέ και εστιατόρια και στο βάθος η επιβλητική Αρένα.  Χτίστηκε το  30 μ.Χ. και είναι μία από τις 3 μεγαλύτερες στον κόσμο, με δυνατότητα να δέχεται 30.000 άτομα. Κατά το έτος 117 μ.Χ. έγινε ένας καταστροφικός σεισμός κατά τον οποίο κατέρρευσε ο εξωτερικός της δακτύλιος. Όπως ήταν φυσικό πήραν τα μάρμαρα για κατασκευή άλλων κτηρίων.