3 Φεβ 2013

Saint Pierre la Mer - France
Το παραθαλάσσιο θέρετρο του Saint Pierre la Mer, βρίσκεται στην περιοχή του Aude, στις ακτές της Μεσογείου, περίπου είκοσι  χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη του Narboone.  Το S.P βρίσκεται στη μέση του κόλπου του Λέοντος , που από εδώ ξεκινούν κύματα θύελλας που φτάνουν τα έξι μέτρα και προσκρούουν μετά από 24 ώρες στις ακτές της Κύπρου. Φαινόμενο μοναδικό και που αφήνει έκπληκτους τους επιστήμονες των ωκεανολογικών  κέντρων. 
Από το έτος 2003, λειτουργεί το 41ο περιφερειακό Φυσικό Πάρκο της Γαλλίας, καλύπτει έκταση πάνω από 80.000 εκτάρια  ( ένα εκτάριο  ισοδυναμεί με 10 στρέμματα) . Σε  μια ακτογραμμή 30 χιλιομέτρων, φιλοξενούνται 300 είδη πουλιών, όπως φλαμίνγκο, σκουφοβοθτηχτάρι, γλαρόνια  για μετανάστευση αλλά και διαχείμαση .


2 σχόλια:

 1. Θάλασσα = παράδεισος (για μένα). Αυτή η φωτογραφία αποπνέει ηρεμία... Χωρίς να σκέφτομαι φυσικά τα κύματα που αναφέρεις!
  Χρήσιμες οι πληροφορίες σου κι ελπίζω κάποτε να καταφέρω να επισκεφτώ αυτό το μέρος από κοντά!
  Λίγο άσχετη η ερώτηση, αλλά η κουκλάρα Foxy που βλέπω στην αριστερή στήλη, δική σου είναι;
  Καλό και ξεκούραστο βράδυ να έχεις Αλέξανδρε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι ακριβώς είναι η απόλυτη ηρεμία και ατελείωτη παραλία με την υπέροχη λεπτή άμμο που δεν κολλάει . Πιστεύω πως δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την θάλασσα, την λατρεύω. Σε καταλαβαίνω τι λες σχετικά με αυτή . Όσο για τον αέρα που δημιουργείτε στην περιοχή αυτός επισημαίνεται , με κόκκινες σημαίες και απαγορεύεται να κάνουν μπάνιο οι λουόμενοι . Το εύχομαι πραγματικά να καταφέρεις να επισκεφτείς την περιοχή αυτή . Όσο για την κουκλάρα που λες , είναι δική μου , αν και θα έλεγα ότι είναι απλά συμαθητικούλα . Καλό ξημέρωμα σου εύχομαι

   Διαγραφή

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τα σχόλιά σας