2 Ιουν 2020

Ηθικόν Ακμαιότατον



Ένας καραγκιόζης κάνει ότι του κατέβει από το κεφάλι για να διατηρήσει την καρέκλα του και μόνο εμείς στον κόσμο ασχολούμαστε μαζί του. Όχι εμείς σαν πολίτες της χώρας, αλλά όλα τα βοθροκάναλα, προβάλλοντας σειρές από την χώρα του αλλά και που δεν διστάζουν, ανήμερα του Πάσχα να μας ανακοινώνουν την αρχή διακεκριμένης αντιγραμμένης από άλλη πανομοιότυπη σειρά. 
Βέβαια πρέπει οι δημοσιογράφοι να διατηρήσουν τις καλοπληρωμένες καρέκλες τους και αυτοί. Αναμασάν τα ίδια και τα ίδια πάνω, πλέον από τρεις φορές όπως ήταν παλιά. Σε κρατικά κανάλια τρεις μιλούν όλοι μαζί νομίζοντας ότι προσφέρουν έργο, χωρίς να καταλαβαίνουμε τι θέλουν να μας πουν, αλλά και όταν τύχη και έχουν καλεσμένο εκεί είναι η απόλυτη Βαβέλ. Άλλοι συνάδελφοί τους κάθονται σαν ξαπλωμένοι στο τραπέζι δείχνοντας να είναι κουρασμένοι λες και αναγκάζονται να κάνουν …ενημέρωση. Όσο για τους ευτραφείς μειωμένης αντίληψης συναδέλφους τους ιδιωτικών καναλιών τι να πω! Κατά τα άλλα είναι και συγγραφείς.
 Ας επανέλθουμε στο πολιτικό αυτό που θέλει να δημιουργήσει την μεγάλη οθωμανική αυτοκρατορία. Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι η στρατιωτική χούντα της χώρας τον έφερε στην εξουσία, με απώτερο σκοπό να φύγει η … ρετσινιά πάνω από την χώρα γιατί με τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει κανένα κράτος και να είναι μέλος στην Ε Ε.
 Όλα τα κράτη σιγά σιγά φεύγουν από μεγάλους γεωγραφικούς και οικονομικοπολιτικούς σχηματισμούς και αποκτούν την ελευθερία τους. Γίνονται ανεξάρτητα. Θωρακίζουν την χώρα τους οικονομικά και στρατιωτικά, μια που όλες οι παραγωγικές πολεμικές βιομηχανίες πρέπει να πουλήσουν την πραμάτεια τους, δημιουργούν τις δικές τους βιομηχανίες και ενισχύουν την αγροτική παραγωγή τους. 
Όλα στην ζωή έχουν τον κύκλο τους. Ο κύκλος των αυτοκρατοριών έκλεισε. Όπως και ο κύκλος με τις δικτατορίες. 
Προφανώς θα ξέχασε βέβαια ότι κανένας δεν ήθελε την παρουσία τούρκων από εποχές 1479 και αργότερα από το έτος 1499 έως το 1503, στον Α’ και Β’ Βενετοτουρκικό πόλεμο, αλλά και στο δικό μας 1821. Ο θρυλικός δε Λόρενς της Αραβίας, κατακερμάτισε τα απομεινάρια της αυτοκρατορίας. Σήμερα όλα τα αραβικά κράτη έχουν αναπτυχθεί με ισχυρές οικονομίες και δεν φαντάζομαι να αναζητούν την μιζέρια και την καταστροφή τους δεμένα σε ένα κακοδιατηρημένο άρμα. 
Που πας ρε Καραμήτσο σήμερα να ιδρύσεις αυτοκρατορία; Τσάμπα μάγκα σε χαρακτηρίζουν όλοι δεν το βλέπεις; Στη Συρία ήσουν ο  μοναδικός έμπορος ανθρωπίνων οργάνων, με τους πρώτους άμοιρους μετανάστες. Στην συνέχεια έφαγες τα μούτρα σου τελικά, παρά το ότι συνεργάστηκες με τους τζιχαντιστές, παίρνοντας τους το πετρέλαιο, σαν ανταμοιβή σου για τον πολεμικό τους εξοπλισμό. Στην Λιβύη αποδεκατίζονται οι μισθοφόροι σου, όσο με τους μετανάστες στον Έβρο, είδες πως αντιμετώπισες, ελληνικές αλλά και στρατιωτικές αντιπροσωπίες αρκετών ευρωπαϊκών κρατών. Τώρα θυμήθηκες πάλι να ψάξεις για πετρέλαιο στην γειτονιά μας. 
Κάτσε στα αυγά σου και μη παίζεις τον Καρανταή, γιατί εκείνος είχε κότσια που τελικά τα κατάφερε, αν και ήταν δική σου τηλεοπτική σειρά.  
Εσύ με το ένα πόδι στον τάφο είσαι, τώρα θέλεις να τα βάλεις με τους Έλληνες; 
Έχουμε ψυχή, σθένος, θέληση και μας διακατέχει το αίσθημα της ελευθερίας. Πιστεύεις πως επειδή αιματοκύλισαν οι όμοιοί σου τον Πόντο, αλλά και στην Μ. Ασία, θα κάνεις τα ίδια και στα νησιά μας;  Κοιμάσαι όρθιος μου φαίνεται. 
Αλλά εδώ που τα λέμε μήπως θα ήταν σκόπιμο να ενημερώσουμε και τους Ιταλούς, όταν με το καλό απαλλαγούν από την πανδημία που τους βασανίζει, να φτιάξουν ξανά την ρωμαϊκή αυτοκρατορία και να πάρουν την βασιλεύουσα κάνοντας την πάλι πρωτεύουσα τους; Γιατί όχι και τους Πέρσες να φτιάξουν την δική τους; 
Καλύτερα θα είναι να πάρεις  το κουβαδάκι σου και να πας σε άλλη παραλία να παίξεις. 
Ας ασχοληθείς καλύτερα με τον δικό σου λαό και την οικονομία σου που είναι στο χείλος της κατάρρευσης.