18 Δεκ 2022

Ζητάω μια ζωή με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια

 

Δελτία ειδήσεων. Η απόλυτη τηλετύφλωση. Ποιο πολλά μαθαίνουμε για το τι κάνει ο πρόεδρος της διπλανής χώρας ή της Ουκρανίας, παρά ο δικός μας. Η χώρα μας διοικείτε με αυτόματο πιλότο. Μαθαίνουμε όμως για τον κομματάρχη της Ν.Δ, τον Μίχο. Δεν έχουμε παράπονο, κατάφεραν και έπιασαν έξι ανθρωπάκια που δεν ήταν επώνυμοι.

 Οι μέρες τρέχουν προς τις εκλογές, αλλά για τα σοβαρά ατοπήματα όπως τις υποκλοπές και τους συμβούλους των ευρωβουλευτών μας που τσεπώνουν 22 χιλιάρικα χωρίς την παρουσία τους στον χώρο δουλειάς τους, είναι μια απλή γαργάρα για του εγκρίτους και καταξιωμένους δημοσιογράφους τύπου Πορτοσάλτε! 

Η δικαιοσύνη σε όλα τα θέματα απούσα. 

Για την ακρίβεια κουβέντα. Κάθε μέρα τα τρόφιμα ανεβαίνουν λες και έχουν πρόωρη ανάπτυξη. Οι τιμές των καυσίμων διεθνώς πέφτουν χωρίς να συμβαίνει το ίδιο και στην χώρα μας. Τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι θέλουν, μια που είναι τελείως αναξιόπιστα. 

Θέλεις με το καλό να πάρεις πρόεδρε της κυβέρνησης τα ποσοστά που είχες; Πάρε χαρτί και γράφε. Τακτοποίησε το θέμα με την Β. Μακεδονία, επέστρεψε όλα τα πρόστιμα που μάζεψες στο όνομα της υγείας, που παρά τα όσα πήρες η υγεία χαροπαλεύει. Δώσε πίσω ότι χρήματα πήρες από υπερήλικες για το ίδιο θέμα. Αναδάσωσε την Β. Εύβοια και την Δαδιά. Επανάφερε τις τιμές σε όλα τα προσόντα και στα καύσιμα στα επίπεδα τα κανονικά, όπως την εποχή που ήρθες στην εξουσία. Μη μας πεις και εσύ ότι για όλα φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία που ανέβηκε η τιμή της φέτας και των αυγών. Δεν θα σε πιστέψουμε βέβαια. Δεν μας είπες τι συζήτησες όταν πήγες να δεις τον φιλαράκο σου στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και δεν μάθαμε τι είπατε όταν είδες τον υπεύθυνο του Σκλαβενίτη. Προφανώς δεν μιλήσατε για να σου δώσει καλής ποιότητας λεμόνια για να δοκιμάσεις τον λεμονοστύφτη της Ζιμενς. 

Δεν τελείωσα φίλτατε. Αν κάποιος από μας έχει στην κατοχή του αρχαιότητες, θεωρήστε από τις διωκτικές αρχές αρχαιοκάπηλος, εσύ πως κατάφερες να είσαι ευπατρίδης; Μετά από αυτά κάνε μια προσπάθεια να διορθώσεις όσα έχεις στη λίστας σου και να είσαι βέβαιος ότι θα λάβεις ένα 20%, διαφορετικά ένα 11% το έχεις στο νερό. Ο λαός όπως ξέρεις έχει κοντή μνήμη και θυμάται.